Future trends la Internet & Mobile World 2015

12 Oct Future trends la Internet & Mobile World 2015

Daca esti interesat de cum evolueaza media, comunicarea si tehnologia, un loc foarte potrivit este conferinta Internet & Mobile World. Noi am fost la editia a patra, la care deja am vazut o crestere frumoasa a evenimentului, cu un layout foarte bine impartit in zone de social marketing, IT development si business, iar noi desigur am absorbit cat mai mult din toate.

Cum suntem fani a comunicarii prin Snapchat, avem un mic overview al zilei aici, si pe blog iti dam cateva momente in plus, pe care le-am considerat importante sa dam mai departe. Avem aici cateva trenduri si sfaturi  despre comunicare prin video (inclusiv prin Snapchat, bineinteles), adunate de la speech-urile cele mai relevante in domeniu.

Mai intai Simona Stoica, Marketing Manager de la Lenovo, ne-a vorbit despre video-uri pe landing page si cum pot creste conversia vertiginos:

 

IMG_3871

 

 

Iar la panel-ul ‘Emerging Digital Trends’ s-a vorbit intens despre personalizare, comunicare autentica si noi app-uri sau atitudini care reflecta cresterea cererii acestui tip de comunicare.

Aici Claudia Chirilescu si Mihai Gurei de la Spoon Media au discutat despre Snapchat si Periscope, unde branduri care comunica bine prin ele reusesc sa se apropie de client prin autenticitate si crearea de conversatie. Vor fi din ce in ce mai relevante fiindca reusesc sa targeteze clienti pe interese nisate. De asemenea ei observa ca e o strategie buna sa testezi comunicarea pe astfel de platforme inainte ca ele sa devina trusturi media ca Facebook, unde nu poti iesi in evidenta fara plata.

 

IMG_3877

IMG_3878

IMG_3874

 

Iar Laurentiu Dumitrescu de la Digital Star ne-a convins cu slide-uri foarte simpatice si vizuale despre aceleasi trenduri din video advertising.

Spune ca atentia in video online este mai mare decat la spot-uri TV. Pentru cei care se tem ca un video pe net are viata scurta, el zice ca exista campanii de succes care au viata si dincolo de cele 30 secunde in care se capteaza atentia. Ne-a exemplificat cu ad-uri de la Hotels.com care s-au folosit haios de obstacolul auto-play-ul fara sunet pe Facebook, demonstrand ca exista intotdeauna solutii de a iesi in evidenta. De aceea trebuie sa fim in pas cu trendurile, fiindca din 3 in 3 luni regulile in online se schimba si planurile pe termen lung expira prea repede sa te poti baza pe ele.

 

IMG_3884

IMG_3881

IMG_3885